2011. június 15., szerda

Csirkepaprikás


Azt hiszem nyugodtan kijelenthettem, hogy az egyik kedvenc ételünk. Nagyon sokszor készítjük mert finom is, nincs sok gond vele és hamar is megvan.

Hozzávalók: - 1/2 kg csirkemell,
                     - 1 nagyobb hagyma vagy két közepes,
                     - 1 kisebb paradicsom,
                     - fél zöld paprika
                     - só, bors, pirospaprika
                     - petrezselyemzöld

Az eresztékhez:
- 1 ek liszt
- 3 ek tejföl
- 1-2 ek tej

Ahhoz, hogy még sűrűbb legyen, lehet több lisztet hozzá tenni, vagy ha valaki tejfölösebben szereti, nyugodtan lehet többet tenni, ez mindenki szája íze szerint van.
Ha esetleg nincs tejföl otthon, nyugodtan lehet tejet tenni helyette.

Elkészítés:

Megmossuk a zöldségeket, majd felvágjuk jó apróra a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
Az edénybe, amibe majd elkészül a paprikás, egy kis olajat teszünk és felmelegítjük, majd az apróra vágott hagymát és paprikát beletesszük.
Amíg várjuk, hogy üvegesedjen a hagyma, felvágjuk kockákra a csirkemellet.
Amikor már elégé üveges lett a hagyma, beletesszük a már felvágott paradicsomot is és egy kis pirospaprikát. Nem kell sokat hagyni, kb. 1-2 percet, persze végig kel kavargatni, ne hogy odaégjen.
Amikor a zöldségek már jól megvannak, beletesszük a már kockára vágott csirkemellet is, beleforgatjuk az olajos zöldségekben és hagyjuk amíg egy kicsit megfehéredik.
Miután a hús megfehéredett feltöltjük vízzel, hogy lepje el és megsózzuk, borsózzuk. Nem tudom pontosan mennyit tettem bele, mert nem szoktam mérni....sót egy picit többet, borsót pedig kevesebbet, szívem szerint nem is tennék, de a férjem szereti így kénytelen vagyok tenni :D.



 Amíg fő a husika is, elkészítjük az eresztéket.

Egy kis edénybe teszünk 1 evőkanál lisztet és 3 evőkanál tejfölt (persze ez lehet több vagy kevesebb, mindenki hogy szereti) és 1-2 evőkanál tejet, és jól összekavarjuk amíg jól összeáll.











Amikor megfőtt a hús, beletesszük a jó apróra vágott petrezselyemzöldet. Itt is ízlés szerint lehet tenni, én 5 szál petrezselyemzöldet vágtam össze. Amikor összerottyant, jöhet az ereszték. Kavargatás mellett még hagyjuk egy pár percet, amíg egy kicsit megvastagodik és készen is van!


Körítésként fussili tésztát tálaltuk fel, de lehet krumpli pürével, rizzsel vagy akár puliszkával is :)

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!!!

1 megjegyzés:

  1. Megcsináltam, nagyon finom lett! :) Tejföl helyett egy kis tejszínt tettem csak hozzá, mert az volt itthon, de így is tökéletes. Nokedlivel ettük. Köszönöm a receptet. :)

    VálaszTörlés