2011. június 24., péntek

Hagyományos sült csirkemell



Amikor nagyon nincs kedvünk vagy időnk főzni, akkor nagyon jól jön ez a sült csirkemell. Nagyon könnyű az elkészítése és hamar is megvan.

Hozzávalók:

- 500 g csirkemell file
- 1 fej sárga hagyma
- 2 száll zöldhagyma
- 1 paradicsom
- 1/2 paprika
- 2-3 cikk fokhagyma
- olaj
- só, bors, piros paprika
- 150 ml víz

Elkészítés:

A csirkemell filéket megmossuk, majd megsózzuk, borsózzuk és paprikázzuk.

A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk, a zöldhagymákat pedig karikákra.

A paradicsomot meg a paprikát kockákra vágjuk és a fokhagymát is felaprítjuk.


Amikor a zöldségeket felvágtuk, akkor a lábasba helyezzük a következő sorrendben: hagyma, paprika, zöldhagyma, paradicsom és az apróra vágott foghagyma, majd olajat öntük rá. A csirkemell filéket ráhelyezzük a zöldségekre, meglocsoljuk még egy kis olajjal, és vizzel feltöltjük (a víz nem kell ellepje a húsokat).










                                                                                            Akár gáztűzön, akár a sütőben is meglehet sütni. Én fedő alatt szoktam puhítani, és amikor már puha, akkor leveszem a fedőt és zsírjára sütőm. 

Az első 10 perc után megforgatjuk a szeleteket, majd visszatesszük még 10 percre (először bő leve lesz, de nem kell megijedni, lassan elfő). 
Ezután leveszem a fedőt és hagyom 5 - 5 percet mind a két felét, hogy piruljanak meg egy kicsit.

Lehet tálalni krumpli pürével, rizzsel, vagy a már előző bejegyzéseimben is említett spenótfőzelékkel vagy tökfőzelékkel.










                     Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése