2011. június 30., csütörtök

Majonézes karfiol


Mivel a tegnapi zöldséglevesben nem kellett beletennem az egész karfiolt, mi mást tudtam volna készíteni, hogy hamar is meglegyen és finom is legyen, mint a majonézzel kikavart karfiolt.
Ez az alap, de nagyon sok féle képen lehet variálni, attól függően, hogy milyen hozzávalókat teszünk még bele (pl. hagyma, fokhagyma, tejföl...)



Hozzávalók:
- 500 g karfiol
- 1 tojássárga
- olaj
- 1 kk mustár
- só, bors



Elkészítés:

Először is a karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Hamar meglesz, kb. 15-20 perc és meg is van.
Leszűrjük, majd villával vagy krumplinyomóval összetörjük és hagyjuk hűlni.










               Amíg hűl a karfiol, elkészítjük a majonézt 1 tojássárgából.

Ha megvagyunk a majonézzel és a karfiol is jól kihűlt, akkor egy edénybe tesszük az összetört karfiolt és sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákavarjuk a majonézt is.
Egy kis időre a hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk is :)

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom mi is szoktuk késziteni ritkán tejföllel és fokhagymával is megtodjuk úgy is nagyon finom:) (de azt nem mindenki szereti)

    VálaszTörlés
  2. Igen, van amikor mi is teszünk hozzá fokhagymát vagy hagymát, de nekem csak egyszerűen a majonézzel ízlik a legjobban :)

    VálaszTörlés