2011. június 27., hétfő

Pudingos keksz





Hozzávalók:
- 3 dl tej,
- 4 ek cukor,
- 1 csokispuding,
- 1 ek kakaó,
- 5 dkg margarin,
- 20-25 db háztartási keksz (15-18 dkg)
- egy kis kókusz reszelék



Elkészítés:

A cukrot, kakaót és a pudingport összekavarjuk, majd a tejet lassan hozzácsorgatjuk, és jól elkeverjük.
Kis lángon, kevergetve addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Levesszük a tűzről és a margarint elkeverjük benne, majd megvárjuk amíg langyosra hűl.
Ha valaki édesebben szereti a krémet, akkor lehet több cukrot is hozzáadni, ezt mindenki ízlése szerint döntse el.

A kekszeket egyenként megkenegetjük a pudingos krémmel (a krémet lehet vastagabban is tenni, csak akkor kevesebb kekszre lesz szükség). Az alufóliát megszórjuk egy kis kókusz reszelékkel, majd közepére helyezzük az egymáshoz tapasztott kekszeket, rudat formálva. A tetejét is megkenjük a pudingos krémmel, majd megszórjuk egy kis kókuszreszelékkel és beletekerjük az alufóliában.











Hűtőbe tesszük és legalább 3 órát pihenni hagyjuk (az ideális 1 nap lenne, de ki bírja ki :P )
Amikor jól összeállt és lehűlt, kicsomagoljuk, éles késsel ferdén, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Nyugodtan lehet szeletelni, nem kell félni, nem fog szét esni, a krém összefogja.

1 megjegyzés: