2011. június 27., hétfő

Pudingos keksz





Hozzávalók:
- 3 dl tej,
- 4 ek cukor,
- 1 csokispuding,
- 1 ek kakaó,
- 5 dkg margarin,
- 20-25 db háztartási keksz (15-18 dkg)
- egy kis kókusz reszelék



Elkészítés:

A cukrot, kakaót és a pudingport összekavarjuk, majd a tejet lassan hozzácsorgatjuk, és jól elkeverjük.
Kis lángon, kevergetve addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Levesszük a tűzről és a margarint elkeverjük benne, majd megvárjuk amíg langyosra hűl.
Ha valaki édesebben szereti a krémet, akkor lehet több cukrot is hozzáadni, ezt mindenki ízlése szerint döntse el.

A kekszeket egyenként megkenegetjük a pudingos krémmel (a krémet lehet vastagabban is tenni, csak akkor kevesebb kekszre lesz szükség). Az alufóliát megszórjuk egy kis kókusz reszelékkel, majd közepére helyezzük az egymáshoz tapasztott kekszeket, rudat formálva. A tetejét is megkenjük a pudingos krémmel, majd megszórjuk egy kis kókuszreszelékkel és beletekerjük az alufóliában.











Hűtőbe tesszük és legalább 3 órát pihenni hagyjuk (az ideális 1 nap lenne, de ki bírja ki :P )
Amikor jól összeállt és lehűlt, kicsomagoljuk, éles késsel ferdén, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Nyugodtan lehet szeletelni, nem kell félni, nem fog szét esni, a krém összefogja.

3 megjegyzés:

  1. Szeretnem megkerdezni hogy milyen tipusu kekszet hasznal. Mikor gyerekek voltunk anyukam mindig ezt keszitette most is megcsinalnank de nem lattunk nagyobb fajta kekszet. Koszonom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én Petit Beurre vanília ízű kekszet használtam ennél a receptnél, de a háztartási keksz is tökéletesen megfelel. Remélem tudtam segíteni. :) Szép napot!

      Törlés