2011. július 11., hétfő

Kati tészta :)



Régi kedvenc ez a sütemény, de már nagyon rég nem készítettem el. Ha az emlékeim nem csalnak, akkor 2 évvel ezelőtt még a kolléganőm esküvőjére süttem utoljára, úgy hogy már ideje volt :P
Bármennyire is meleg volt, nem vette el a kedvem a sütéstől, süteményt bármikor van kedvem készíteni :)


Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg margarin/zsír
- 3 tojás sárga
- 1 sütőpor
- tej



Elkészítés:

A sütőporral elkavart lisztett és a cukrot a dolgozó lapra tesszük, majd a közepébe egy kisebb lyukat csinálunk és beletesszük a tojássárgákat. A margarint kisebb darabokra vágjuk, majd a tejjel együtt összedolgozzuk. Figyeljük, hogy a tejet lassan adagoljuk hozzá, és csak annyit használjunk amennyit felvesz a tészta.










                  Amikor jól összegyúrtuk, 3 kisebb cipóra osztjuk, majd mindegyiket kinyújtjuk és előmelegített sütőben megsütjük.


Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
- kevés rum esszenc
- 1 tészta lap




Elkészítés:

A leggyengébbre sikerült lapot (nekem mindig az első az :P) összemorzsoljuk és vaniliás tejbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól eldolgozzuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a két lapot.

A tetejére a 3 tojásfehérjéből, 10 dkg cukorból és egy kis citromlével kemény habot verünk és a sütemény tetjére kenjük.
Itt megkell jegyezenm, hogy a habot gőz felett kellene kemény habbá verni, de én ez alkalommal csak simán felvertem, és így is jó lett.


A fehér hab tetejére reszelhetünk csokoládét is.

Betesszük a hűtőbe és másnap szeleteljük.

7 megjegyzés:

  1. Csatlakozom Edóhoz, nekem is az egyik kedvencem!
    Most találtam rá a blogodra, gratulálok, csak így tovább!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, Angéla :)

    Úgy látszik, hogy mindenkinek nagy kedvence ez a Kati tészta :P

    VálaszTörlés
  3. Ez a süti valóban finom lehet!!!És irigyellek,hogy a forróság sem veszi el a kedved a sütéstől.Gondolom jóban vagy a meleggel!!!!
    Megsütöm,mert nagyon tetszik,de csak akkor amikor 22 fok lesz,addig is elraktározom a receptet,ha nem bánod.köszi!!!És örülök,hogy ide találtam!!!

    VálaszTörlés
  4. Mellissina2 én is örülök, hogy tetszik a blogom és remélem, hogy rendszeres olvasója maradsz.

    Nem, nem nagyon vagyok barátságba a meleggel, kifejezetten nem szeretem....de egy finom sütemény megér egy kis izzadást :P

    VálaszTörlés
  5. Most hüvösebb az idő, igy lehetséges, hogy nagy kedvvel fogom elkésziteni!!! Nagyon jól néz ki a Kati szeleted:):):)

    VálaszTörlés
  6. Elegáns sütemény, szép fotók!

    VálaszTörlés