2011. szeptember 21., szerda

Házi tészta (szélesmetélt)

Nagyon szeretjük a tészta féle ételeket, bármilyen formában.
Eddig is használtunk házilag elkészített tésztát, de csak vékonylaskát, és azt is az anyósomtól kaptuk. Mivel több száz kilométerre lakunk egymástól, így elég ritkán találkozzunk, s tésztát sem hozhatunk egész évre, így gondoltam megpróbálom én is.
Már régebbről le volt írva a házi tészta receptje, de még soha nem készítettem el, de be kell valljam, hogy ezután ha időm engedi csak házi tésztát fogunk enni. Nagyon finom, és legalább tudom mit teszek bele.

Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 19 dkg liszt
- csipetnyi só

Elkészítés:

A lisztet a dolgozó felületre helyezzük, közepébe kis fészket csinálunk. A tojásokat egy kis sóval felverjük, majd a fészekbe töltjük.


Villa segítségével egy kicsit összekavarjuk a tojást a liszttel addig, ameddig egy galuskának való anyag nem lesz.

Amikor már megvastagodott, akkor kézzel folytatjuk, amíg egy kemény cipót kapunk.(nem szabad ragadjon)
Lelaposítjuk a kis cipót a kezünkkel, majd jó vékonyra kinyújtjuk.










                  Bármilyen formára vághatjuk, de mivel én szelésmetélt tésztát akartam készíteni, amikor nagyjából megfelelő vékony lett, felcsavartam, mint a bejglit, és vékony (kb.6-8 mm, max 1 cm) szeleteket vágtam.










                   Szét szedtem, egymás mellé helyeztem a csíkokat és egy kicsit szárítottam majd forró sós vízben 8 perc alatt készre főztem, és sült paprika szósszal tálaltam.

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jo ...koszi a receptet es a fotokat meg sosem keszitettem..de most majd en is ki fogom probalni....:D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyes vagy, hogy házi tésztát csinálsz.

    VálaszTörlés
  3. Kiprobaltam es nagyon szuper lett!!! Husos tesztahoz keszitettem szelesmeteltet, mostantol csak ezt a receptet hasznalom. Koszi szepen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen, ennek nagyon örülök! :) Köszönöm a visszajelzést! :)

      Törlés