2011. szeptember 8., csütörtök

Túrós puliszka



Nagyon szeretem a puliszkát, bármilyen formában....akár tejjel, túróval, kisütve vagy köretként. Elég gyakran készítem, mert percek alatt megvan és laktatós is.

Általában csak sima túrós puliszkát készítek, de most megmaradt a tegnapi ebédről egy kis sült kolbász, és gondoltam finom lehet a puliszkával is, legalább egy kis hús is lesz benne :P



Hozzávalók:

- 4 bögre viz
- 1,5 bögre kukorica liszt
- só
- 1/2 kg túró
- arasznyi kolbász

Elkészítés:

A sós vizet felteszem forrni (ízlés szerint annyi sót tegyünk bele, hogy a viz jó sós legyen, mert a sótlan puliszka nem finom). Amikor fő a víz lassan adjuk hozzá a kukorica darát, de figyeljünk arra hogy a puliszka ne legyen csomós. Állandó kevergetés mellett jó sűrűre főzzük (kb.6-8 perc).
Amiután levettem a tüzről én szoktam hagyni egy kicist hogy keményedjen meg, és csak akkor rakom össze.

Vajazzunk ki egy nagyobb tűzálló tálat, simítsuk bele a puliszka egyharmadát, majd tegyük rá a túró egy részét, ismét egy puliszka réteg majd túró következik, és addig folytatjuk a rétegezést amíg elfogy a puliszka.










                Arra vigyázzunk, hogy a tetejére túró kerüljön. Én az utolsó réteg puliszkára, előre megsütött kolbász karikákat tettem, majd erre morzsoltam a túrót, és betettem a sütőbe addig amíg a túró megolvadt.












         Melegen tálaljuk, esetleg egy kis tejföllel.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett, sültszalonnával ettem eddig csak puliszkát. Nagyon ízlett!

    VálaszTörlés
  2. Ilyen formában még nem kóstoltam a puliszkát, de nagyon jól néz ki:) Mi mindig csak tejjel ettük anyukámmal. De ha hús is van benne, akkor lehet, hogy a párom is megeszi:)

    VálaszTörlés
  3. Hát az biztos, hogy a turóspuliszkánál nincs finomabb, a kolbásszal csak mégfinomabb lehet.

    VálaszTörlés
  4. Jól néz ki!

    Szeretnélek meglepni egy díjjal, kérlek nézz be hozzám! :)))

    VálaszTörlés
  5. Még nem ettem puliszkát.. de ezt most tuti megkóstolnám :))

    VálaszTörlés
  6. Ez szuper ötlet! Nálunk a csirkemájas puliszka a kedvenc, de szerintem ez sem a maradna a tányéron!

    VálaszTörlés
  7. Régóta próbálkozom a puliszkával,de még nem sikerült tökéletesre,most viszem a receptet és ez alapján elkészítem! Köszönöm!!!Ha sikerült felteszem!

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok díjat kaptál! Átveheted nálam. :)

    VálaszTörlés