2012. április 27., péntek

Non-plus ultra



Hozzávalók a tésztához:

- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj/margarin
- 3 tojássárga
- 4 dkg cukor+1 vaníliás cukor

Hozzávalók a fehér habhoz:

- 3 tojásfehérje
- 20 dkg vaníliás cukor

+ barack lekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A hűtőből kivéve késfoknyi vékonyra nyújtjuk és kb. 4 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.

A tojásfehérjét pár csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük.










        Habzsákba töltjük a habot és a tésztakorongok tetejére nyomjuk.

Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük.

Ha kihűltek, kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk.


10 megjegyzés:

  1. Nagyon jól mutatnak ahogy belepakoltad abba a kanálba! Nagyon guszta! Családunkban kedvenc, nagyon finom tud lenni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, nekünk is nagy kedvenc. :)

      Törlés
  2. De jól sikerültek:) Ilyet sem sütöttem még sosem, valahogy kimaradt. Nm tudom, honnan ered ez a név, vajon tudja valaki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem próbáld ki, meglátod fogja szeretni a család. :)

      Én sem tudom, miért ez a tészta neve, de majd utána nézek és felteszem. DE csak jövő héten, mert most utazom el.

      Törlés
  3. Ötletes a fotód! A sütik meg igazán finomak! :)

    VálaszTörlés
  4. Kerestem már erre a sütire receptet, de ennek láttán már meg is álltam... Csodásak!!

    VálaszTörlés
  5. Pont a hétvégén akartam sütni, de jó hogy most van egy megbizató receptem

    VálaszTörlés