2012. október 9., kedd

Csokival töltött kekszek


Elfogyott a kekszünk, így a hétvégére be volt programozva a készítése, csak én valami krémeset is kívántam, így egy csapásra megvolt a keksz is és a krémes süti is. :P

Hozzávalók 28 darab ragasztott kekszhez:

- 35 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 18 dkg vaj
- 2 tojássárga
- 1/2 citrom reszelt héja
- tej, amennyit felvesz (nálam 3 ek)

Hozzávalók a krémhez:

- 1 dl tejszín
- 10 dkg csoki (nálam 5 dkg étcsoki+ 5 dkg tejcsoki)

Hozzávalók a mázhoz:


- 5 dkg étcsoki
- 1 ek olaj

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukrokkal, majd elmorzsoljuk a szoba hőmérsékletű vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt citrom héjat majd a tejjel együtt jól összegyúrjuk.
Cipóvá formáljuk, fóliába becsomagolva hűtőbe tesszük 30 percre.

Ezután enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk (én következőkor vékonyabbra nyújtom), és tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk addig, amíg a tésztánk el nem fogy.


A kiszaggatott kekszeket sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tejszínt felforraljuk, majd elzárjuk a tüzet és hozzáadjuk a csokoládét, és addig kavargatjuk amíg teljesen elolvad.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kemény habbá verjük. Az így kapott krémből a kihűlt keksz egyik felére egy jó teáskanálnyi krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét és addig nyomjuk össze, amíg a krém eléri a kekszek széleit. Eltávolítjuk a felesleget a szélekről. Betesszük a hűtőbe amíg a krém megszilárdul.

Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd a kekszek tetejét bekenjük vele és visszatesszük a hűtőszekrénybe, amíg teljesen megszilárdul a csoki a tetején.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós finom kis kekszet készítettél!

    VálaszTörlés
  2. Szépek is, finomak is, mi kell még?! :) Nekem néhány belőle! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen neked is Hankka! :)
      Következőkör majd küldök Neked is. ;)

      Törlés