2013. június 10., hétfő

Sárgarépa krémleves



Hozzávalók:

- kb. 80 dkg sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 l alaplé (nekem húsleves volt)
- 2 ek vaj
- só, bors,
- 1/2 tk curry,
- 1/2 tk örölt gyömbér
- 2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a vajon megfonnyasszuk.

Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékony karikára vágott sárgarépát, majd egy keveset pároljuk.

Felöntjük az alaplével, beletesszük a megpucolt és áttört fokhagymát, ízesítjük a fűszerekkel majd fedő alatt puhára főzzük.

Levesszük a lángról és összeturmixoljuk.

A levesből pár kanállal merünk a tejszínhez a hőkiegyenlítés miatt és visszacsurgatjuk a levesbe, majd összemelegítjük.

Levesgyönggyel tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Így még sosem készítettem, de jó lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép a színe:) Imádjuk a leveseket, bármilyen formában, nyáron hidegen is isteniek:)

    VálaszTörlés
  3. Csak főve tudom megenni a répát, nyersen nem. Tetszik ez a leves, szerintem ízlene is. Kell tennem egy próbát:-)

    VálaszTörlés