2013. július 17., szerda

Zabpehelykehely málnaszósszal


A múlt héten rábukkantam egy nagyon jó blogra, tele finomabbnál finomabb ételekkel és édességekkel, csodás képekkel. Mivel nagyon szeretem a zabpelyhet, az első recept amit kipróbálok Juditkától ez a finom zabpehelykehely.  :)
Egy kicsit kellet módosítanom rajta, mert nem volt meggyem itthon,  így málna szószt készítettem. Amikor pedig beakartam sűrűsíteni a szószt, észrevettem, hogy elfogyott az étkezési keményítőm, így került bele a vaníliás puding. A végeredmény egy nagyon finom és egészséges poharas desszert lett.
Próbáljátok ki Ti is! :)

Hozzávalók a zabkásához:

- 5 dl tej
- 1 dl víz
- 1 kk vaníliaaroma
- 4 ek barna cukor (vagy ízlés szerint)
- 1 tk vaj
- késhegynyi fahéj és szerecsendió
- 11 ek zabpehely

Hozzávalók a málnaszószhoz:

- 50 dkg málna
- 5 ek barna cukor (vagy ízlés szerint)
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 ek vanília puding

Elkészítés:

A zabkásának valókat összekeverjük egy lábasba és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrűre megfőzzük.
Kissé kihűtjük és kelyhekbe vagy poharakba kanalazzuk.

A szósznak a málnát megmossuk és botmixerrel pépesítjük, majd szűrőn átpasszírozzuk.

A cukorral elkeverjük a málnapépet és közepes lángon elkezdjük összefőzni. Amikor a cukor feloldódott, hozzáadjuk a kevés vízben oldott vaníliapudingot és besűrítjük a szószt.

Az így elkészült gyümölcsszószt ráöntjük a kihűlt zabpehelyre és kókuszpehellyel díszítjük.

4 megjegyzés:

  1. Kiszemeltem már néhány dolgot én is Juditkától:-) ez a desszert is nagyon jó! A zabkására szerintem egy sima eper vagy baracklekvár is megteszi, úgy is finom lehet. Ki is fogom próbálni:-)

    VálaszTörlés
  2. Istenien hangzik, már kanalaznám is:)

    VálaszTörlés
  3. Csodásan néz ki, és még egészséges is! :) Tetszik! :)

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy elkészítetted, nagyon finom tud ám lenni, főleg friss gyümölcsből készült szósszal:)

    VálaszTörlés