2013. augusztus 15., csütörtök

Kókuszos kosárkák


Egy kicsit "takarítok" a gépemen és megtaláltam pár tavalyi receptet ami még nem került fel a blogra. Az egyik recept ez lenne, és talán azért nem tettem még közé, mert nem készítettem képet a végeredményről, csak fázisfotókat.(Lemerült a gépem a végére, és a kép elmaradt) Majd ha egyszer újra elkészül, pótolom a kész kosárkákról a képet, most csak fázisfotókkal teszem közé, mert szerintem nagyon finom és kár lenne ha elveszne. :)

Hozzávalók:

- 1 cs. leveles tészta (45 dkg)

- 1 cs. főzhető kókuszos puding
- 4 ek cukor
- 1 cs vanília cukor
- 4,5 dl tej
- 4 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg vaj

Tetejére:

- kb 5 dkg csoki
- 1 tk olaj

Elkészítés:

Először elkészítjük a tölteléket amihez a pudingport elkeverjük a cukrokkal, lassan hozzáadjuk a tejet és csomómentesre kavarjuk. Megfőzzük, levesszük a tűzről és a vajjal simára kavarjuk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és hűlni hagyjuk.

A leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból, majd szobahőmérsékleten felengedjük. Kibontjuk majd szorosan feltekerjük mint a bejglit.








             

              Kb. 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk.(12 szeletet kell kapjunk)











                Mindegyik szeletet a sodrófával kb. 10 cm átmérőjű körré nyújtjuk.


A muffin-sütő mélyedéseit vékonyan kikenjük vajjal/olajjal (Vigyázzunk, NE túl vastagon, mert akkor csúsznak a tésztalapok és nem tudjuk belenyomkodni) és a tésztaköröket bele helyezzük, nyomkodjuk.


Az így kapott kosárkákat megtöltjük a kihűlt kókuszos krémmel, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.


A sütőből kivéve, pár perc után a kosárkákat kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.

Ezután a csokit vízgőz fölött felolvasztjuk egy tk olajjal, majd egy papírtölcsér segítségével vékonyan becsíkozzuk a kosárkák tetejét.

17 megjegyzés:

  1. Imadom a kokuszos cuccokat,biztos nagyon finom volt:)

    VálaszTörlés
  2. Ez isteni lehet! És igazából bármivel tölthető! Jó ötletet adtál, köszi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örvendek, hogy tetszik. :) És igen, bármivel tölthető.

      Törlés
  3. A végeredmény fotója nélkül is el tudom képzelni, hogy mennyire finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor jó hogy közretettem, még a fotók nélkül is. :)

      Törlés
  4. Egy újabb nagyszerű dolog leveles tésztából! Finom lehetett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a jó a leveles tésztában, hogy rengeteg féleképpen el lehet készíteni. :)

      Törlés
  5. Megsültek! Nagyon jól néznek ki! Az ízükben pedig nem kételkedem! Ma nem kóstoljuk meg, mert holnapra kell... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már meg is sütted? :) Örvendek nagyon! Remélem ízlett Nektek is! :)

      Törlés
    2. Bizony, megsütöttem, és nagyobb sikere volt, mint a linzertésztás dióhabos kosárkáimnak. Nekem mindkettő ízlett. Ezt a sütemény viszont nagyon-nagyon finom, és mivel a tésztakészítéssel nem kell bajlódni, az eléggé gyors kategóriába is tartozik. Az élvezet pedig maximális. Köszönöm a receptet, máskor is fog készülni. :)

      Törlés
    3. Örömmel olvasom, hogy nem vallott szégyent a süti és ilyen nagy sikere volt! :)
      Biza, nagy előny, hogy a tésztát nem kell készíteni, a tölteléket pedig mindenki kedve szerint variálja. :)

      Törlés
  6. 180 fokon még fél óra után is nyers volt a süti. Ezt inkább 220 fok körül érdemes sütni, sütőpapírral a tetején, hogy ne barnuljon meg.

    VálaszTörlés