2013. augusztus 30., péntek

Túrós-vajas puffancsok



Trollanyunál láttam meg, igaz ő édes változatban, csokival töltve, készítette el. Úgy is tetszett nagyon, csak a hétvégén valami sósra vágytunk, aztán csakúgy mint Hajniéknál, nálunk is sósan készültek el ezek a finom puffancsok. :)

Hozzávalók:

- 22,5 dkg juhtúró
- 22,5 dkg vaj
- kb. 20-25 dkg liszt
- kevés só

+ kevés reszelt sajt (el is hagyható)

Elkészítés:

A vajat, túrót és sót jól eldolgozzuk, majd a lisztet is hozzáadva összedolgozzuk a tésztát. Ha túl ragacsos a massza, akkor még adhatunk hozzá egy kis lisztet. Folpackba csomagoljuk és éjszakára hűtőbe tesszük, vagy legalább 3 órára.

Másnap kivesszük a hűtőből és 15 percet hagyjuk melegedni.

Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszúrjuk tetszés szerinti nagyságú körökre. Én 5 cm átmerőjű kekszkiszúróval vágtam ki.

Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk és tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, de akár el is maradhat a sajt, mert nélküle is finom.

Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt halványsárgára sütöttem.

5 megjegyzés:

  1. Megkóstólnám most szívesen:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek, jó kis sós nassolnivaló! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper lett, már Hajniéknál is tetszett ez a sós változat:) Szép hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik!
    (Plusz még az is, hogy nincs vele sok macera :)

    VálaszTörlés
  5. Szépek lettek! És azt már tudom, hogy finomak is:-)

    VálaszTörlés