2013. október 19., szombat

Ananászbundás csirkemell rukkola ágyon


Ha egy folyóiratban látok egy olyan receptet, ami megtetszik, mindig kitépem a lapot és a gyűjteménybe teszem, azzal az elgondolással, hogy egyszer biztos sor kerül az elkészítésére. Nem rég az így összegyűjtött recepteket rendezgettem és akkor akadt meg a szemem ezen a recepten. Mivel minden hozzávaló volt itthon, nem is vártam tovább az elkészítésével. Nagyon finom volt, ajánlom Nektek is kipróbálásra. :)

Hozzávalók:

- 1 csirkemell
- só, őrölt bors
- 5 dkg vaj (lehet olaj is)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 25-30 dkg ananász (nálam konzerv)
- 1,5 dl tejföl
- 2 tojássárga
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- olaj

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a vajon megfonnyasztjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a nagyon apróra vágott ananászt és a tejföllel elkevert tojássárgát.
Ízesítjük sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy lágy masszává váljon.

A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük és forró olajon hirtelen átsütjük (fehéredésig). Ezután olajjal kikent hőálló edénybe tesszük és beborítjuk az ananászos masszával. Előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Mi rukkolával tálaltuk, amit egy kicsit meglocsoltam olívaolajjal és citromlével, de lehet készíteni burgonyakrokettet vagy sült burgonya tallért is.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki:) Szívesen kóstolnám, sajnos nálunk csak én kedvelem a gyümölcs-hús párosítást, a rukkolát meg a párom útálja, a korianderrel együtt, nem egyszerű mindenki kedvére főzni.

    VálaszTörlés
  2. Ez igen, nagyon kedvemre való:) Különleges, kipróbálandó:)

    VálaszTörlés
  3. Hmmm, ez nálunk hatalmas sikert aratna, fel is vettem a listámra :-)

    VálaszTörlés
  4. Jó választás volt, finom lehet!

    VálaszTörlés
  5. Hmmm... finomságos. :P
    Egyébként én is így vagyok ezzel, annyi receptet kitéptem már újságokból (is), tele van már vele két hatalmas dosszié. :)

    VálaszTörlés
  6. Jól néz ki! A hús jöhet, nagyon tetszik, viszont a saláta helyett maradok a burgonyánál:-) kétszer is próbáltam megenni a rukkolát, de nem jön be sajnos.

    VálaszTörlés
  7. Hű, ez a finomság nálunk is biztosan nagyon ízlene, guszta a fotón! :) Az újságokkal én is így vagyok, dossziészámra várnak elkészítésre a kinézett receptek! :)

    VálaszTörlés