2013. október 16., szerda

Húsleves másként + Blogkóstoló 12. forduló



A hétvégén húslevest készítettem egy kicsit másképp, mint ahogy már megszoktuk. Gyorsabban is elkészül, és ami még fontos, hogy a sok zöldség meg hús sem vesz kárba. Én eddig soha nem tettem a tányérba zöldséget vagy húst, csak tésztával szerettem, így ha nem készült boeuf (böf )saláta vagy sóba-főtt, biza megesett, hogy kidobtuk a finom zöldséget, vagy a megmaradt húst. Amikor megláttam Hajniéknál a húsleves eme elkészítési módját, tudtam, hogy hamarosan nálunk is elkészül.
Szombaton amíg rotyogott a leves, egy kicsit leültem a gép elé és nézegettem a blogokat, amikor megláttam, hogy Teller-cake, a blogkóstoló újabb fordulójának háziasszonya, pont Hajniék blogját sorsolta nekem. :) Nagyon megörültem, mert az egyik kedvenc blogom, szinte nap mint ellátogatok hozzájuk, és már sok mindent kipróbáltam tőlük. Sőt, a blogkóstolónak köszönhetően ismertem meg őket pont egy éve. :)
Így ez a leves készítés pont kapóra jött, ez az első forduló, hogy már a sorsolás napján el is készült a kiválasztott étel (akaratom ellenére :P), de ha az időm engedi, akkor készítek majd egy desszertet is.

Hajni, köszönöm az öltelet és sok jó receptet! Teller-cake, neked köszönöm a játékot! :)

Hozzávalók:


- 6 csirke alsócomb
- 3-4 nagyobb szál sárgarépa
- 2-3 szál petrezselyemgyökér
- 1/2 fej zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöld paprika
- só, őrölt és szemes bors

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, mossuk és sós hideg vízbe feltesszük főni. Amikor már fő, leszedjük a habját a tetejéről. Hozzáadjuk a megtisztított hagymát, fűszertojásba zárt borsószemeket, a kicsumázott és kettőbe vágott paprikát, majd takarékon lefödve tovább főzzük.

Közben a zöldségeket megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Amikor a hús megfőtt, kiszedjük a levesből és félretesszük.

A leveshez adjuk a lereszelt zöldséget és puhára főzzük. Ezután kiszedjük a hagymát, paprikát és a fűszertojást.

A húst leszedjük a csontról, falatnyi darabokba vágjuk és visszatesszük levesbe. Pár perc alatt összeforraljuk, utóízesítjük sóval és őrölt borssal.

Tálaláskor tetejére apróra vágott zöldpetrezselymet szórunk.


8 megjegyzés:

  1. De gyorsak vagytok, már mindenhol kész ételek vanak, még csak most sorsoltak:) finom lehet a húsleves így is, én nagyon ritkán főzök, inkább csak ünnepekre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem szerencsém volt most. :) Ha nem Hajniékat kapom, akkor biztos, hogy még váratna magára a bejegyzés. :)

      Törlés
  2. Milyen jó! Kíváncsi voltam mit választasz tőlünk:-) ügyes vagy, hogy ilyen hamar elkészítetted. Örülök, hogy ízlett nektek. Egészségetekre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom volt Hajni! Köszönjük szépen! :) Ha lesz időm, akkor még készítek egy sütit is, több vár az elkészítésre. :)

      Törlés
  3. Nagyon finom levest készítettél, jó választás! :) Így valóban elfogy a zöldség és a leveshús is garantáltan! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezután többször fog így készülni a leves, nagyon ízlett. :)

      Törlés
  4. Nagyon jól választottál és micsoda érzékkel tudtad, hogy honnan kell kóstolnod! ;-) Köszönöm, hogy velem játszol! :)

    VálaszTörlés