2013. október 2., szerda

Szőlős csirkemell saláta



Katinál láttam meg ezt a salátát, és tudtam, hogy ha elkészítem a férjem nagyon fogja értékelni. Nagyon szereti a szőlőt, ilyenkor szinte mindig van itthon, esténként pár gerezdet csak úgy eleszeget tévénézés közben. :)
A majonézes krumplit szeretjük mindketten, sokszor kerül terítékre, ugyanúgy a csirkemell is, s ha még szőlőt is belecsempészek, az csak finomabb tud lenni (és úgy is lett :) ).
Nagyon ízlett mindkettőnknek,  Ti is készítsétek el amíg még lehet finom szőlőt kapni. :)

Kati, köszönjük! :)

Hozzávalók 2 személyre:

- 30 dkg csirkemell
- 40 dkg krumpli
- 1 hagyma
- 1 paprika
- só, bors
- kevés olaj
- 2 gerezd szőlő
- petrezselyemzöld.

Hozzávalók a majonézhez:


- 1 tojássárgája
- 1 tk mustár
- 1 dl olaj
- 0, 5 dl natúr joghurt.

Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk.

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A paprikát kicsumázzuk, négybe vágjuk majd a csirkemell csíkokhoz adjuk. Ugyanúgy a hagyma felét is negyedeljük, hozzáadjuk a csirkemellhez, az egészet saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A majonézhez a tojássárgát elkavarjuk a mustárral, majd vékony sugárban hozzáöntve az olajat, kikavarjuk. A kész majonézt a joghurttal hígítjuk.

Ezután a majonézhez hozzáadjuk a krumplit, a csirkemellet, a leszemezett szőlőt és a megmaradt fél hagymát finomra aprítva.
Sózzuk, óvatosan összeforgatjuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel.

Hidegen tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom és különleges lehet a szőlővel, kipróbálós nálunk is! :)

    VálaszTörlés
  2. Szeretem kipróbálni, megkóstolni a különlegesebb ételeket. Ez is olyan, mivel szőlő van benne. Nekem biztosan ízlene:-)

    VálaszTörlés
  3. Okki, örvendek, hogy ízlett nektek:)

    VálaszTörlés