2014. február 22., szombat

Fűszeres haltekercs + Blogkóstoló 15. forduló


Egy egészséges és egyben finom halételt választottam Hankkától az újabb blogkóstoló alkalmával. Egyszer már volt "párom" a blogkóstoló során Hankka, most Süni, a legújabb forduló háziasszonya sorsolta újra páromul. :) Egyáltalán nem bántam, hisz egyik kedvenc blogom és mindig szívesen nézelődök nála. Ez a halétel is már elég rég elvolt mentve, így most hála a blogkóstolónak el is készült, és ........ most sül, pár perc és kész is van, a könnyű túros pogácsa, úgy hogy lesz még egy bejegyzés a blogkóstoló kapcsán. ;)

Hankka, köszönjük a sok finom receptet! :)
Süni, neked köszönjük a háziasszony szerepét és sok sikert az összefoglaló megírásához! :)

Hozzávalók:

- 1 kg harcsafilé
- só, bors
- petrezselyemzöld
- 1 citrom
- 4 ek olívaolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 szelet bacon

Elkészítés:

A harcsafiléket keresztbe és hosszába kettévágjuk, majd sózzuk és borsozzuk.

Egy kisebb tálkába reszeljük a citrom héját és belecsorgassuk a citrom frissen facsart levét. Hozzáadjuk a megpucolt és átnyomott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az apróra kockázott baconszalonnát és az olívaolajat. Ízesítjük kevés sóval és őrölt borssal, majd alaposan összekeverjük.

A fűszerezett halcsíkokat bekenjük a citromos-fokhagymás-baconös masszával, feltekerjük és hústűvel, (ennek hiányában fogvájóval), megtűzzük.

Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, belerakosgatjuk a haltekercseket, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
   
Hankka párolt rizzsel, mi pedig natúr krumplival tálaltuk ....... ja, és adunk hozzá citromot is. (a képről ez lemaradt :D )


1 megjegyzés:

  1. És képzeld, Iza, a blogkóstoló egy másik fordulójában ugyanezt az ételt készítették el tőlem, ezek szerint kapós. :) Nagyon guszta lett, krumplival körítve is elfogadnám! :) Örülök, hogy találtál kedvetekre valót! :)

    VálaszTörlés