2014. április 7., hétfő

Medvehagymás töltött tojás



Húsvéti játékot hirdetett Illéskrisz, és ha utolsó percben is, de sikerült megírni a játékra szánt bejegyzést. Itt is köszönöm a lehetőséget! :)

Mivel még mindig tart nálunk a medvehagyma láz, így a szombat reggeli töltött tojásba is csempésztem bele egy keveset. Azt hiszem Húsvétra is így fogom készíteni, mert nagyon ízlett. Még én is megettem 2 tojást, pedig én nem nagyon szeretem a töltött tojást, de így medvehagymával igazán finom lett. Amíg még lehet kapni medvehagymát, próbáljátok ki ti is. :)

Hozzávalók:

- 4 tojás
- 2 tk mustár
- 2 tk májpástétom
- 2-3 ek görög joghurt
- 2 dkg vaj
- 10 szál medvehagymalevél
- só, bors

Elkészítés:

Enyhén sós vízbe keményre főzzük a tojásokat. Hideg vízbe kihűtjük, majd meghámozzuk és lapjába ketté vágjuk. Óvatosan kiszedjük a tojások sárgáját és villával összetörjük.

A megmosott és a víztől leitatott medvehagymát apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tojássárgát, mustárt, májpástétomot, joghurtot, vajat és villával krémesre keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

Az így kapott töltelékkel megtöltjük az üres tojásfehérje üregeket. Lehet kis kanál segítségével is megtölteni a fél tojásokat, vagy akár habzsákba tölteni a krémet és így tölteni meg a tojást.

Tegyük hűvös helyre, majd tálalhatjuk is.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen lettek, guszta lett, ahogy a tölteléket visszatöltötted. És a tálalásod is nagyon ínycsiklandó :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta és finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszták lettek és biztos fincsik is! Kaphatok belőle? :)

    VálaszTörlés