2014. május 12., hétfő

Zöld smoothie (avokádó, saláta, medvehagyma)


Ez a smoothie még akkor készült, amikor az avokádókrémet készítettem. Nem mondhatnám, hogy a legfinomabb smoothie amit valaha ittam, de egyszer elmegy. A férjem amikor megkóstolta azt mondta hogy olyan fű íze van, aztán már az utolsó kortyoknál mondta hogy elég finom. ;)
Egészségesnek nagyon egészséges ital, csak az ízét egy kicsit szokni kell.

(A valóságban nem ilyen élénk a színe, de ahogy feltöltöm ide, a blogger megváltoztatja a színét.)

Hozzávalók 4,5 dl-hez:

-  1/2 érett avokádó
-  6 saláta levél
-  6 medvehagyma levél
-  1,5 dl görög joghurt
-  0,5 dl tej
-  1 ek citromlé
- 1 tk lenmag

Elkészítés:

Az avokádót vágjuk félbe, magját vegyük ki, majd húsát egy kiskanál segítségével válasszuk el a héjától.
A turmixgép  kancsójába öntsük bele a joghurtot, tejet és a frissen facsart citrom levet. Az avokádóval együtt pár másodperc alatt összedolgozzuk, majd adjuk hozzá a saláta leveleket és járassuk a gépet amíg sima pépet kapunk. Végül dobjuk bele a nagyobb darabokba tépett medvehagyma leveleket is, és turmixoljuk össze, míg egy selymes, egynemű italt nem kapunk.

Poharakba töltjük és máris fogyaszthatjuk. 


2 megjegyzés:

  1. Húha, ez aztán különleges lehet! Szuper!

    VálaszTörlés
  2. Pedig pont azt akartam írni, hogy milyen jó élénk színe van... :)

    VálaszTörlés