2014. június 30., hétfő

Kókusztejes-meggyes jégkrém


Nem mondhatnám, hogy recepttel jövök ma, inkább egy ötlet mintsem recept. A múlt héten sikerült beszerezni 4 darab jégkrémformát, így a hétvégén, még akkor is ha nem volt nagy meleg, muszáj volt kipróbálni. Volt otthon egy jó marékyni pár napos meggy, gondoltam jó kisérleti alany lesz és megkóstoljuk jégkrém formájában is. :) Nekem ízlett a meggy savanykás íze, viszont a páromnak még édesebbnek kellett volna lennie. 

Hozzávalók 4 db, 75 ml-es formához:

- 0,5 dl kókusztej
- 2 tk méz
- 20 dkg meggy (tisztán, fejtve mérve)

Elkészítés:

Nagyon egyszerű az elkészítése: a hozzávalókat egy turmixgép kancsójába tesszük és egynemű állagúra turmixoljuk. Turmixgép hiányában, egy magasabb falú edénybe tesszük az összes hozzávalót és botmixerrel pépesítjük.
Megtöltjük a formákat úgy, hogy kb. fél centi szabadon maradjon a tetején, beleillesztjük a pálcikákat és kb. 3 óra alatt megfagyasztjuk.

Ha nincs formánk, akkor kisebb műanyag poharakba is tölthetjük a krémet. Ebben az esetben a pálcikákat, vagy kanalat, csak akkor nyomjuk a formába, amikor a krém már félig megfagyott.

Fogyasztás előtt pár perccel kivesszük a mélyhűtőből a formákat, vizzel megtelt pohárba állítjuk 10-15 másodpercig, így majd könnyen kivehető a jégkrém a formából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése