2014. július 14., hétfő

Barackos jégkrém

 

A melegben nagyon jól tudnak esni az ilyen finom gyümölcsös jégkrémek, így hozok is egy újabb kedvencet, ezúttal a kardamomos sárgabarackosat. :)

Hozzávalók 4 db 75 ml-es formához::

- 6-7 szem megmosott, kimagozott és felszeletelt sárgabarack
- 1 dl görög joghurt
- 1/2 mk kardamom
- méz, ízlés szerint

Elkészítés:

A hozzávalókat egy magasabb falú edénybe tesszük és botmixerrel pépesítjük.
Megtöltjük a formákat úgy, hogy kb. fél centi szabadon maradjon a tetején, beleillesztjük a pálcikákat és kb. 3 óra alatt megfagyasztjuk.

Ha nincs formánk, akkor kisebb műanyag poharakba is tölthetjük a krémet. Ebben az esetben a pálcikákat, vagy kanalat, csak akkor nyomjuk a formába, amikor a krém már félig megfagyott.

Fogyasztás előtt pár perccel kivesszük a mélyhűtőből a formákat, vízzel megtelt pohárba állítjuk 10-15 másodpercig, így majd könnyen kivehető a jégkrém a formából.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és formás jégkrémeket készítettél! Fincsi lehet :)

    VálaszTörlés