2014. július 9., szerda

Bundás kenyér, sütőbe sülve



Szombatra valami gyors és finom reggelit szerettem volna, aztán mikor a férj említette, hogy enne bundás kenyeret, nem volt kérdés hogy mi is legyen. Számos helyen láttam már, hogy a bundás kenyér tepsibe volt sütve, gondoltam én is kipróbálom. Több előnye is van a sütőbe sütésnek, először is nem lesz olajszag a házba (ami számomra a legfontosabb), nem kell mellette ülni és vigyázni rá, valamint nem szívja meg magát a kenyér a sok olajjal és így egészségesebb is. Azt hiszem ezentúl mindig így fogom készíteni a bundás kenyeret, nekünk nagyon ízlett. :)

Hozzávalók:

- 4 szelet kenyér
- 4 tojás
- 1,5 dl görög joghurt
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors
- 1 tk apróra vágott petrezselymezöld

+ vaj/olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Egy 23x29 cm-es tepsi alját vékonyan kikenjük vajjal vagy olajjal (vagy akár zsírral), és kirakjuk az alját szorosan a kenyér szeletekkel.

A tojásokat villával felverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is és simára keverjük. Ízesítjük sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Beleforgatjuk a reszelt sajtot, majd ezt a keveréket a kenyérszeletekre öntjük. Kicsit megrázogatjuk a tepsit hogy mindehova kerüljön a tojásos masszából, majd előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.



3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Legközelebb én is megyek hozzátok reggelizni! :)

    VálaszTörlés
  2. De szép lett! Én is szeretnék menni hozzátok reggelire :-)

    VálaszTörlés
  3. Szeretjük a bundás kenyeret, ki is fogom próbálni ezt a sütési módot! :) Tetszik! :)

    VálaszTörlés