2014. augusztus 13., szerda

Fahéjas alma fagylalt



A sok eső után elérkezett a nyár, nagy a hőség, így nem is jöhet jobbkor egy fagyi recept. :) Amióta megvan a fagyigépem, sorozatba gyártom a fagyikat, mindig van a mélyhűtőbe valamilyen fagyi. Ezt az alma fagylaltot még két hete készítettem, azóta készült már rizsfagylalt, áfonyafagylalt és szilvafagyi is. Jönnek majd a receptek is, szépen sorban. :)

Hozzávalók:

- 40 dkg tisztán mért alma
- 2 ek frissen facsart citromlé
- 3 dkg cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 3 ek tej
- 1 tk fahéj
- 1,5 dl görög joghurt
- 1 dl tejszín

Elkészítés:


A megpucolt almát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, és meglocsoljuk a citromlével. A cukorral együtt addig pároljuk, amíg megpuhul. Ekkor a pudingport elkavarjuk a tejjel és az almához csurgatjuk, majd állandó kavargatás mellett besűrűsítjük.
Levesszük a tűzről, ízesítjük fahéjjal, kihűtjük, majd botmixerrel pépesítjük.
Elkeverjük a joghurttal, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert hideg tejszínt is.

A fagyi alapot beleöntjük a fagyigép tartályába, és addig kevertetjük, amíg kívánt állagú fagyit kapunk.

Ha nincs fagyigépünk, akkor a masszát egy fagyasztható dobozkába töltjük és mélyhűtőbe tesszük. Közben félóránként keverjük át villával vagy botmixerrel. Ezt 5-6-szor ismételjük meg.


3 megjegyzés:

  1. Mennyi finomságos fagyit készítesz! Almafagyit még nem ettem... tenni kell ellene:-)
    Itt csak éppen nyár nem akar lenni. Most állt el az eső, s eléggé lehűlt a levegő... de talán holnaptól jobbra fordul:-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Gerdi! :) Próbáld csak ki te is az almafagyit, garantálom, hogy nem fog csalódást okozni, finom. :)
    Küldhetnél egy kis hűvös levegőt ide is, nálunk nagyon meleg van, 34 fok az árnyékban. :(

    VálaszTörlés
  3. Látom a fagylaltgép üzemben van :-)) Nagyon finom lehet ez a fagyi , amiben fahéj van az már csak jó lehet!

    VálaszTörlés