2014. szeptember 16., kedd

Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)


Ha egy egyszerű salátára vágyunk sültek mellé, vagy csak úgy önmagában, nagyon ajánlom ezt a káposztasalátát. Tele van vitaminokkal, finom ropogós, és aránylag hamar is megvan. :)

Hozzávalók:

- 1 kisebb fej káposzta (kb. 60-65 dkg)
- 15 dkg sárgarépa

Hozzávalók az öntethez:

- 1 tojássárga
- 1 tk mustár
- 1 dl napraforgóolaj
- 1 dl tejföl
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 1 tk méz
- só, bors

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit és torzsáját eltávolítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk és egy nagy salátás tálba szórjuk.

A sárgarépát meghámozzuk, majd lereszeljük a reszelő nagy lyukán és hozzákeverjük a káposztához.

Az öntethez előbb elkészítjük a házi majonézt, amihez a tojássárgát elkavarjuk a mustárral, majd vékony sugárban hozzáöntve az olajat, kikavarjuk. A kész majonézt a tejföllel hígítjuk, majd ízesítjük sóval, borssal és a mézzel.

Rálocsoljuk a felaprított zöldségekre, alaposan elkeverjük, hogy az öntet mindenhol bevonja a zöldségeket. Hűtőbe tesszük és legalább 30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Bármilyen sült mellé nagyon finom.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Nekem a káposzta amúgy is a kedvencem, úgyhogy ez nagyon finom lehet :-)

    VálaszTörlés
  2. Imádom, nálunk is gyakran készül. Főleg ilyenkor, ősszel, "káposztaszezonban"! :) Nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  3. El is hiszem hogy finom mert nagyon guszta!

    VálaszTörlés