2014. szeptember 17., szerda

Mézes csirkemellcsíkok káposztasalátával


A tegnap közzétett káposztasalátát ehhez a mézes csirkemell mellé készítettem. Mindkettő hamar megvan, amíg a káposztasaláta ízei érlelődtek a hűtőbe, a húsi is elkészült, és máris fogyaszthatjuk. :) Sietős napokra, ebédre de akár egy gyors vacsorára is kitűnő.

Hozzávalók 2 főre:

- 1 nagyobb kicsontozott csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 ek méz

Elkészítés:


A csirkemellet megmossuk és leitatjuk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Fűszerezzük sóval és borssal.

Az olajat felhevítjük, beledobjuk a fokhagyma gerezdeket héjastul, és kicsit megpirítjuk (kb. 1 perc). Beletesszük a csirkemell csíkokat is és zsírjára sütjük. Ezután kivesszük a fokhagyma gerezdeket, rácsorgatjuk a húsira a mézet és megpirítjuk.

Káposztasalátával fogyasztottuk, a recept ezen a linken olvasható.


Ötlet innen.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Biztosan finom is! Úgy megenném, mert megéheztem a látványától! :)

    VálaszTörlés
  2. Mézet kell vennem! Kedvet csináltál hozzá, én is elkészítem. Nagyon jók a fotóid!

    VálaszTörlés