2015. január 10., szombat

Kávés-fehércsokis kekszgolyó




Nem volt betervezett édesség, de mivel az ünnepi sütkérezés után maradt meg egy kevés habtejszín, valamit kezdeni kellett vele, mert nem szerettem volna kidobni. Aztán volt még egy kevés keksz, darált dió és egy fél tábla fehércsoki is, gondoltam legyen hát kekszgolyó. Nagy előnye, hogy nem időigényes és nagyon könnyen elkészíthető. Csak egy baja van, amilyen gyorsan elkészíthető, pont olyan gyorsan el is fogy (talán még gyorsabban is). :)

Hozzávalók 16 darab, 20 g-os golyóhoz:

- 0,8 dl habtejszín
- 0,5 dl erős kávé
- 5 dkg fehér csokoládé
- csipetnyi só
- 5 dkg darált dió
- 9 dkg darált keksz
- 1 ek kakaópor
- 1 tk rumaroma

Hempergetéshez: - kb. 1,5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A tejszínt a lefőtt kávéval és csipetnyi sóval együtt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, és kis lángon addig kevergetjük, amíg a csoki teljesen fel olvad. NEM kell forralni!

Egy nagyobb tálba szórjuk a darált kekszet és diót, kakaóport és elvegyítjük.
Hozzáöntjük a langyosra hűlt csokis-kávés tejszínt, rumaromát és egynemű masszává dolgozzuk. Ízlés szerint tehetünk még bele kevés porcukrot vagy rumot.

A kész masszából kis golyókat formálunk és egyenként megforgatjuk kókuszreszelékbe.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták! Bár én nem szeretem a kávét, de aki igen, annak biztosan nagyon finom :-)

    VálaszTörlés