2015. március 30., hétfő

Joghurtos minikuglóf


Nemrég vásároltam szilikon minikuglóf formákat, és már alig vártam hogy kipróbálhassam. Rákerestem a netten receptekre, és végül ez a recept bizonyult a legmegfelelőbbnek. Nem tévedtem, mert nagyon finom lett, és szuper gyorsan el is készíthető. Már kétszer sütöttem meg, és egy másik süti alapjának is felhasználtam a tészta alapot (a héten jön majd arról is a bejegyzés). Lekvár nélkül is lehet is fogyasztani, csak most ez volt a férjem kérése. :)

Hozzávalók 12 darabhoz:

- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 8 dkg vaj
- 9 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 dl natúr joghurt

+ 12 tk házi szilvalekvár
+ kevés porcukor

Elkészítés:

A lisztet, sütőport és sót egy tálba szitáljuk, elvegyítjük.

A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat és kihabosítjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat is, majd felváltva, több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket és a joghurtot, és egyneművé keverjük.

A szilikonos mini kuglóf formákat egy tepsire rakosgatjuk, majd a elosztjuk a masszát a formákba. Ügyeljünk arra, hogy ne rakjuk tele a formákat, csupán két-harmadáig.

Előmelegített sütőben, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát. 

Ha kihűlt, a mélyedésekben teszünk 1-1 teáskanál lekvárt és megszórjuk porcukorral.

5 megjegyzés:

  1. Ó, de szépek! :) Nekem nincs ilyen formám, de régóta tervezem, hogy beszerzek egyet.

    VálaszTörlés
  2. De helyes kis formák :-) Nagyon guszta lett a lekvárral!

    VálaszTörlés
  3. De helyes kis "kalapok"! Én is kérnék hozzá lekvárt! :-)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek lettek! Viszem is a receptet, mert nagyon tetszenek! :)

    VálaszTörlés