2015. szeptember 25., péntek

Francia körtetorta csokoládéval


Teller-cake Zsuzsánál láttam meg ezt a francia körtetortát, és nyomba lecsaptam a receptre. Nem vártam sokat vele, a múlt hétvégén már el is készítettem, és alig egy nap alatt el is tüntettük. ;) Nagyon finom, egyszerű kis sütike. :)

Hozzávalók:

- 3 tojás
- 10 dkg barna cukor
- 12,5 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kisebb darabokra vágott étcsokoládé (vagy csoki csepp)
- 4 darab körte

Elkészítés:

Egy 20 cm-es kapcsos kerek forma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk és lisztezzük.

A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéből kemény habot verünk.

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világosabb színű lesz. Tovább keverve hozzáadjuk a felolvasztott vajat is, végül pedig a lisztet is hozzáadva egyneművé keverjük.
Óvatosan belekeverjük a csoki darabkákat, majd 3 evőkanál tojásfehérje habot adunk hozzá és fellazítjuk, majd a többi habot óvatosan beleforgatjuk, ügyelve hogy a hab ne törjön össze.

A tészta felét a formába simítjuk, majd megszórjuk az előzőleg kockára vágott körte felével. Rásimítjuk a többi tésztát, majd a megmaradt körtekockákat rászórjuk és egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!

3 megjegyzés:

  1. Hű de szép lett! Neked sikerült szépen beleforgatnod a csokidarabokat, nekem megszínezte a tésztát mert robotgéppel még megkevertem - kár volt. Pont olyan szépen látszanak benne, mint az eredeti receptnél a képen! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor azért lett barna színű a te tésztád :) ... azt hittem, hogy tettél bele kakaót vagy fahéjat és kimaradt a hozzávalókból. Minden esetre nagyon guszta volt, és most hogy kipróbáltam, nagyon finom is! Köszönet a receptért! :)

      Törlés
    2. Nincs mit! :-) Látod, beírhattam volna, hogy bénaságból színeztem meg... :-D

      Törlés