2015. november 18., szerda

Gombás csicseriborsó főzelék


Aledánál láttam meg ezt a csicseriborsós egytálételt, s mivel minden hozzávaló adott volt, elkészült egyik szombati nap ebédre. Én konzerv csicseriborsót használtam, így sok dolog nem volt vele, nagyon gyorsan elkészült.

Hozzávalók:


- 1 csicseriborsó konzerv (25 dkg)
- 40 dkg gomba
- 1 vörös hagyma
- 2 cikk fokhagyma,
- 1 evőkanál paprikakrém
- 4 evőkanál olaj
- 1,5 dl paradicsomlé
- 1 csapott ek étkezési keményítő
- só, bors, fűszerpaprika
- apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítése:


A csicseriborsóról öntsük le a levét, majd szűrőbe téve hideg vízzel öblítsük le és hagyjuk lecsepegni.

A megtisztított és felszeletelt gombát az olajon megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük és felhasználásig félretesszük.

Ugyanabban az edényben, a visszamaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikakrémet és a csicseriborsót, majd ízesítjük sóval, borssal és a fűszerpaprikával.

Visszatesszük a gombát, felöntjük 1 dl paradicsomlével, alaposan összeforgatjuk és összeforraljuk.

Az étkezési keményítőt csomómentesre kavarjuk a megmaradt paradicsomlével, ráöntjük a csicseriborsós ragura és addig forraljuk, amíg besűrűsödik.
Legvégül rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.

3 megjegyzés:

  1. A csicseriborsó még nem jutott be a konyhánkba, még sose ettem. De hát ilyen egyszerű és guszta étel láttán csak rávesztek a megkóstolására! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Csicseriborsót még én sem ettem, nekem is meg kéne már kóstolni. Mihez hasonlít az íze?

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Gerdi és Katalin! :) Én is nem rég fedeztem fel a csicseriborsót, s azóta igyekszem minél többször belecsempészni az ételekbe, nekem nagyon ízlik. Az íze kellemes, a dióéhoz hasonló. Szép hétvégét Nektek! :)

    VálaszTörlés