2016. március 7., hétfő

Banános-diós kevert süti



Gyors, nagyon egyszerű és a túlérett banán felhasználására tökéletes recept. Egy bögre tej vagy tejes kávé kíséretében egy kitűnő tízórai vagy uzsonna tud lenni. :)

Hozzávalók:

- 20 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 7 dkg darált dió
- 1 csipet só
- 10 dkg (barna)cukor
- 7 dkg vaj
- 3 tojás
- 70 ml tej
- 2 banán (14,2 dkg)

+ porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, fahéjjal és a darált dióval.

A banánokat villával pépesítjük.

A szobahőmérsékletű vajat elkeverjük a cukorral és csipet sóval. Nem kell habosra keverni, csupán egyneművé, ez kb. 2-3 perc gépi habverővel. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza. Ezután a pépesített banánt is hozzákeverjük, majd több részletben a tejet, végül a diós-lisztes keveréket is.

Egynemű masszává dolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30 cm) simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!

Kihűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.


5 megjegyzés:

  1. Könnyű kis kevert süti, nagyon szeretem, főleg a banánosat. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, ki fogom próbálni, köszi :-)

    VálaszTörlés
  3. Banános sütik nálunk is mindig jöhetnek :-) szép, guszta, magas szeleid lettek!

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Kedves Névtelen, köszönöm az észrevételt! Javítottam.:)

      Törlés