2016. június 19., vasárnap

Fahéjas-karamellizált csicseriborsó + Blogkóstoló 29. forduló


Szeretjük a csicseriborsót, különösen salátákban szoktuk tenni, és egyszer készült egy gombás főzelék is belőle, de más formában nem igazán próbáltuk eddig.  Fűszermánia Gabi jóvoltából, ki az újabb blogkóstoló forduló háziasszonya, kóstolhattuk meg a csicseriborsót ilyen formában is. Ugyanis Zsuzsi blogját sorsolta páromul, és amikor sorba nézegettem a recepteket és rábukkantam a fahéjas-karamellizált csicseriborsóra, tudtam hogy ez lesz a nyerő, kiszúrtam magamnak hogy ezt szeretném kipróbálni. Így utólag nem bántam meg, jó döntés volt, ízlett mindenkinek, különösen most a foci EB mérkőzései alatt is jó nassolni való. :)

Hozzávalók:

- 1 csicseriborsó konzerv (40 dkg)
- 2 ek olaj
- 2 ek. (barna)cukor, vagy ízlés szerint
- 1 csapott ek fahéj, vagy ízlés szerint

Elkészítés:

A csicseriborsóról öntsük le a levét, majd szűrőbe téve hideg vízzel öblítsük le, hagyjuk lecsepegni, majd konyhai papírtörlőre téve leitatjuk, hogy minél szárazabb legyen.

Sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, vigyázva hogy ne födjék egymást. Meglocsoljuk az olajjal és jól összeforgatjuk, hogy minden borsószemet érjen az olaj. Rászórjuk a cukrot is ezzel is jól összeforgatjuk.

Előmelegített sütőben tesszük és kb. 25-30 percig sütjük, párszor megkeverve. Ha ropogósra pirult, kivesszük a sütőből, és összeforgatjuk a fahéjjal.


2 megjegyzés: