2016. június 3., péntek

Kókuszos-epres kevert


Még az eperszezon elején vásárolt eperrel készült, amit fogyasztásra vásároltunk, de olyan savanyú volt hogy napokig állt anélkül, hogy bármelyikünk is egyet megevett volna. Mivel soha semmit nem dobunk ki, ilyen esetben általában sütiben gondolkodom, s mivel szeretem a kókusz-eper párost, már meg is volt hogy mi legyen belőle. A gyorsan és egyszerűen elkészíthető kategóriából való ez a süti, így bátran ajánlom az elfoglalt háziasszonyoknak is. ;) Amíg még lehet epret kapni a piacon próbáljátok ki ti is, állítom, hogy nagy sikere lesz. :)

Hozzávalók:

- 5 dkg kókuszreszelék
- 30 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 8 dkg puha vaj
- 16 dkg (barna)cukor
- 3 tojás
- 150 g natúr joghurt
- 0,7 dl tej

+ kb. 30 dkg friss eper

Elkészítés:

A kókuszreszeléket pár másodperc alatt kávédarálóval ledaráljuk. Egy tálba szórjuk, majd a liszttel és sütőporral együtt elkeverjük.

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyesével hozzáadva tovább habosítjuk. A joghurtot is hozzáadjuk, végül váltakozva a tejet és a kókuszos lisztet is. Egyneművé keverjük.

Egy 24x29 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát belesimítjuk. Tetejét kirakjuk az eperrel. Ha nagyobbak az eprek akkor vágjuk ketté, de akár egészbe is hagyhatjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!

1 megjegyzés: