2016. december 13., kedd

Mézeskalács golyó


Kora ősszel megkívántam a mézeskalácsot, de mivel nem volt időm magam elkészíteni, így boltból vásároltam ....... nem kellett volna. Semmi íze nem volt és ráadásul nagyon száraz, kemény is volt. 1-2 darab fogyott el csak belőle, de azért mégsem volt szívem kidobni. Így jött a kekszgolyó ötlete, csak most keksz helyett mézeskaláccsal. Mivel nem volt semmi íze, én még adtam hozzá mézeskalács fűszerkeveréket, de ha otthon készült mézeskalácsból készítjük, akkor majd kóstolgassuk, hogy kell-e még hozzá cukor és fűszerkeverék.

Hozzávalók 23 db, 15 g-os golyóhoz:

- 17 dkg mézeskalács
- 1,5 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 ek porcukor
- 17 dkg ricotta sajt
- 3 ek erős kávé

Hempergetni:

- 1 ek mézespogácsa morzsa
- 1 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A mézespogácsát két részletben beletesszük a késes aprítóban, és porrá őröljük, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. A kávét csak kanalanként adagoljuk hozzá, és csak annyit használjunk belőle, amitől a massza jól összeáll.

A kész masszából kis, 15 grammos golyókat formálunk és egyenként megforgatjuk mézeskalács morzsában vagy cukrozatlan kakaóporban.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet! Akár bolti, akár házi mézeskalácsból készül biztos nagyon finom, mert ízlés szerint még fűszerezhetjük :-) És nagyon guszták is :-)

    VálaszTörlés
  2. Ragyogó ötlet! Díjazooooom!

    VálaszTörlés