2017. január 6., péntek

Leveles tésztában sült virslifalatok



Szilveszterre készültek ezek a virslis falatok, amihez oly kevés hozzávaló kell, és olyan könnyű elkészíteni, hogy még receptnek sem nevezném. Inkább egy ötlet, hogy hogyan varázsoljunk finom falatokat az asztalra gyorsan és egyszerűen. :)
Kitűnő vendégváró, reggeli vagy uzsonna, amit hidegen és langymelegen, mártogatósok mellé, saláták vagy csak magában kínálhatunk.

Hozzávalók:

- 1 csomag friss leveles tészta (275 g)
- kb. 5 darab virsli
- 1 tojássárga + 1 tk víz

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük (nekem már eleve ki volt nyújtva), és párszor végig megyünk rajta a sodrófával, hogy szép egyenletes legyen.

Ezután, 16 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. Az én tésztalapom 25x38 cm-es volt, ezt osztottam kb. 6,2 x 9,5 cm-es téglalapokra.

A virsliket, hosszúságuktól függően 2 vagy 3 részre daraboljuk.

Mindegyik tésztadarabkába egy-egy virslit csomagolunk  és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk (az aljára kerüljön ahol összeér a tészta). Tetejüket éles késsel két helyen bevágjuk, majd lekenjük a vízzel hígított tojássárgával.

Előmelegített sütőbe, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon helyes kis falatkák lettek! Jó ötlet a leveles tészta, mi is szeretjük, még soha nem csalódtam benne, mindig finom a végeredmény :-)

    VálaszTörlés
  2. Bele egy csipetnyi savanyú káposztát - maga a tökély!

    VálaszTörlés