2017. február 26., vasárnap

Meggyes "dobálós" piskóta + Blogkóstoló Gasztropajtira emlékezve



A blogkóstoló ezen fordulója egy kicsit más mint a többi, hisz egy olyan bloggertársunktól kellett receptet választanunk, aki nem rég adta vissza lelkét a Teremtőjének. Gasztropajtiról van szó, kinek receptjei  a sütemények és ételek színes palettáját foglalják magukba.  Személyesen nem ismertem, de blogbejegyzéseiből a vidámság és a főzés iránti tisztelet sugárzik.
A forduló háziasszonya Márti, "Hogymegtudjuknézni" blog írója, aki ez által szeretett volna méltóképpen emlékezni Hajdú István Lászlóra, bloggertasunkra.
Én egy nagyon egyszerű, de annál finomabb süteményt választottam Gasztropajti konyhájából, éspedig ezt a 4 tojásos "dobálós" meggyes piskótát. Finomra sikeredett, gyorsan elfogyott.

Gasztopajti, nyugodj békében! Köszönjük a sok finom receptet!

Hozzávalók:

- 4 tojás
- 1 csipet só
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 marék durvára vágott dió (4 dkg)
- 30 dkg kimagozott meggy

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval félkemény habbá verjük. A cukrot kanalanként hozzá adagoljuk, miközben tovább verjük a habot. Ezután, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, mindig megvárva, hogy jól elkeveredjen. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan a habba forgatjuk. (A lisztet is kanalanként forgassuk bele.)

Egy sütőpapírral bélelt, 24x35 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, majd rászórjuk a durvára vágott diót és a meggyet.

Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.

Kihűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

1 megjegyzés:

  1. Ami meggyes, meg ilyen egyszerű elkészíteni, az nálunk is bármikor jöhet! :)

    VálaszTörlés