2017. június 30., péntek

Zabpelyhes túrógolyó



Nyár van, kánikula van, de édesség nélkül nem maradhatunk. :) Sütő bekapcsolása nélkül is tudunk finomságokat készíteni, és ez a zabpelyhes túrógolyó még egészséges is. Nincs semmi plusz cukor benne, de az édesebb szájúak természetesen adhatnak hozzá édesítőt. Nekünk így, egy kicsit savanykásan is ízlett, finom volt.

Hozzávalók 21 darab 16 g-os golyóhoz:

-  28 dkg tehéntúró
-  5 dkg finomra reszelt alma (1/2 alma)
-  1 vanília eszencia
- 1/2 citrom reszelt héja
-  3 dkg zabpehely
- (édesítő ízlés szerint, én nem használtam)

Hempergetni: - 1,5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A tehéntúrót áttörjük, majd a finomra reszelt almával, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal kikeverjük.
Ha nem elég édes, akkor adjunk hozzá mézet vagy porcukrot.
Végül hozzáadjuk a zabpelyhet is, és jól összedolgozzuk.

Hűtőbe tesszük 30 percre, majd golyókat formázunk belőle és egyenként belehempergetjük kókuszreszelékbe.

Hűtőben tartjuk fogyasztásig.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, finom lehet! Már ránézésre is olyan jó hűs kinézete van, pont ilyen meleg napokra :-)

    VálaszTörlés