2017. szeptember 8., péntek

Köménymagos háromszögek


Ha sósra vágynátok, de nincs időtök sokat tevékenykedni a konyhába, akkor nyugodtan készítsétek el ezeket a köménymagos háromszögeket. Ugyan élesztős a tésztája, de nem kell keleszteni, csak gyúrjuk, nyújtjuk és kivágjuk, és máris mehet a sütőbe. Végtelenül könnyű elkészíteni, és finom is.

Hozzávalók:

- 25 dkg liszt
- 1/2 cs. szárított élesztő
- 1 tk tengeri só
- 3 tk őrölt köménymag
- 10 dkg vaj
- 1 tojássárga
- kb. 3 ek tejföl

Tetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk víz

Tetejét szórni: - kb. 2 ek köménymag

Elkészíteni:

A lisztet és sót egy nagyobb tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Rászórjuk a szárított élesztőt és az őrölt köménymagot, majd a tojássárgát is hozzáadva összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy egy könnyen formálható, közepesen kemény tésztát kapjunk.

Pihentetés nélkül kinyújtjuk 5-7 mm vastagságúra, lekenjük a vízzel hígított tojássárgával és megszórjuk a köménymaggal. Derelyevágóval tetszőleges formájúra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt lemezre rakosgatjuk a kivágott háromszögeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!

1 megjegyzés: