2018. június 4., hétfő

Elronthatatlan cseresznyés piskóta (cukormentes)


A múlt héten megláttam Marisznál ezt az elronthatatlan meggyes piskótát, s annyira megtetszett, hogy már én is megsütöttem, igaz én cseresznyével.
Ezt a cseresznyés piskótát hagyományos hozzávalókból (finom búzaliszt, cukor) is ellehet készíteni, de én durum lisztet és eritritet használtam hozzá. Nagyon gyorsan elkészíthető, és tényleg elronthatatlan, hisz a hozzávalókat egy tálba csak összekeverjük, tepsibe simítjuk és mehet is a sütőben. Az az egyszerű, de nagyszerű kategóriás süti. :)
Kedves Marisz, köszönöm a receptet!

Hozzávalók:

- 20 dkg liszt (nálam durum liszt)
- 15 dkg porcukor (nálam porított eritrit)
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 4 tojás
- kb. 0,5 dl forró víz (nálam 7 ek)

+ 50 dkg magozott cseresznye
+ 1 ek liszt

Elkészítés:

Egy nagyobb keverőtálba szórjuk a lisztet, a  porcukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót, és egy kézi habverővel elvegyítjük. Közepében fészket alakítunk ki és beleütjük az egész tojásokat, majd a habverővel elkezdjük simára keverni annyi forró vízzel, amíg egy egynemű, lassan folyós masszát nem kapunk (sűrűbbnek kell lennie, mint a hagyományos piskóta).

A magozott cseresznyét megszórjuk kevés liszttel, majd elkeverjük, hogy teljesen befedje a liszt a cseresznye szemeket, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztamasszába.

Egy sütőpapírral bélelt, 24x20 cm nagyságú tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, majd előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.

Kihűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

Tipp: Cseresznye helyett bármilyen idénygyümölccsel elkészíthető.

2 megjegyzés:

  1. Finomat sütöttél ismét! Én is megsütöttem már a diós tortádat, nagyon finom lett :-) Köszi szépen még egyszer, ez úton is :-)
    http://katalin-konyha.blogspot.com/2018/06/dios-torta.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Megcsodáltam már a diós tortát, nagyon guszta lett. Köszönöm a bizalmat! :)

      Törlés