2018. július 6., péntek

Cseresznyés-almás pite (cukormentes)


Az idén nagyon sok idénygyümölcsöt fogyasztottunk, főleg frissen, és amikor már egy kicsit fonnyadni kezdtek, akkor süteményben végezték. Ez a süti is így született meg, volt egy kisebb maroknyi pár napos cseresznye és egy árválkodó alma, így párosítottam őket. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom sütemény. :)

Hozzávalók:

- 1 alma
- 10 dkg cseresznye
- 17 dkg durumliszt
- 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 20 dkg eritrit
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás
- 5 dkg kókuszolaj
- kb. 1,5-2 dl natúr joghurt

Elkészítés:

Az almát megmossuk, szárazra töröljük és meghámozzuk. Ezután félbevágjuk és a magházát kivájjuk, majd kisebb kockára vágjuk.

A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk.

A tészta száraz hozzávalóit egy nagyobb edénybe szórjuk és elvegyítjük. Hozzáadjuk a tojást, a kókuszolajat és a joghurttal együtt egyneművé keverjük.

Egy sütőpapírral bélelt, 24x20 cm nagyságú tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, majd rászórjuk a cseresznyét és az almakockákat.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!

Kihűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

Tipp: A sütemény finom búzaliszttel is elkészíthető.
         Eritrit helyett használhatunk kb. 15 dkg kristálycukrot.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta szeletek! Ügyesen megmentetted a maradék gyümölcsöket, finom lehetett :-)

    VálaszTörlés
  2. Finom lehet! Rendes liszt esetében a cukor/eritrit adag változik? Köszönöm a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsoka, köszönöm szépen! A kérdésedre válaszolva, az eritrit édesítő ereje gyengébb mint a répacukoré, ezért kb. 40-al többet kell belőle használni a süteményekhez. Ezért is írtam, hogy ha kristálycukrot használunk eritrit helyett, akkor elég a 15 dkg. Ez természetesen ízlés kérdése, ha édesebben szeretitek a sütiket, akkor nyugodtan tehetsz több cukrot bele.

      Törlés