2018. szeptember 7., péntek

Lecsószószos spagetti


Nagyon ritkán készítek lecsót, nem is tudom miért, hisz szeretjük. Legtöbbször tojással vagy rizzsel készül, de most egy kicsit tovább gondoltuk, és lett ez a lecsószószos spagetti. Igazából teljesen úgy készül, mint egy hagyományos lecsó, csak az utolsó fázisban botmixerrel pépesítjük és hozzáforgatjuk a spagettit. Nagyon egyszerű fogás kevés hozzávalóból, viszont annál finomabb. :)

Hozzávalók 4 főre:

- 4 lédús paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 3 fej hagyma
- 2-3 ek olaj (nálam kókuszolaj)
- 1/2 tk füstölt paprika
- só, bors

+ 35 dkg teljes kiőrlésű spagetti

Elkészítés:

A paradicsomok alját "X" alakban bemetsszük, majd forró vízbe tesszük kb. 1 percig. Óvatosan átemeljük hideg vízbe, és amikor míg annyira hűlt hogy megtudjuk fogni, lehúzzuk a héját és kockára vágjuk.

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és felkarikázzuk.

A hagymákat meghámozzuk, majd felkockázzuk.

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megfonnyasztjuk benne a felkockázott hagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk füstölt paprikával és hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Párszor átkavarjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a felkarikázott paprikát is hozzáforgatjuk.

Félig lefedve, többször belekavarva, közepes lángon puhára főzzük.

Közben tegyünk egy nagyobb fazékban vizet forrni, sózzuk, majd a csomagoláson levő utasításnak megfelelően főzzük meg benne a spagettit.

A készre főtt lecsót a serpenyőből áttöltjük egy magasabb falú edénybe, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Visszaöntjük a serpenyőben.

A kifőtt spagettit szűrjük le, majd szedjük a lecsós szószra. Alacsony lángon hagyva a serpenyőt alaposan keverjük össze (1 perc). Ha szükséges sózzuk ízlés szerint.

Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése