- 2 érett avokádó
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 1 marék friss bébi spenót
- 4 - 5 szál friss petrezselyemzöld
- 1-2 gerezd fokhagyma, vagy ízlés szerint
- 3-4 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
+ 16 dkg teljes kiőrlésű spagetti (vagy egyéb száraztészta)
Elkészítés:
Tegyünk egy nagyobb fazékban vizet forrni, sózzuk, majd a csomagoláson levő utasításnak megfelelően főzzük meg benne a spagettit.
Az avokádót vágjuk félbe, magját vegyük ki, majd húsát egy evőkanál segítségével válasszuk el a héjától. Tegyük robotgépbe, locsoljuk meg a citromlével, majd a többi hozzávalót is hozzáadva addig turmixoljuk, amíg sima és krémes nem lesz.
Ha nincs robotgépünk, akkor egy magasabb falú edénybe tegyünk minden hozzávalót, majd botmixerrel dolgozzuk krémesre.
Kóstolás után ízesíthetjük még sóval, borssal vagy citromlével.
Ha szükséges, a tészta főzővizével kicsit lehet hígítani rajta.
A kifőtt spagettit szűrjük le, tegyük egy nagy tálba, majd alaposan keverjük össze az avokádós szósszal.
Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva azonnal tálaljuk.
Elkészítés:
Tegyünk egy nagyobb fazékban vizet forrni, sózzuk, majd a csomagoláson levő utasításnak megfelelően főzzük meg benne a spagettit.
Az avokádót vágjuk félbe, magját vegyük ki, majd húsát egy evőkanál segítségével válasszuk el a héjától. Tegyük robotgépbe, locsoljuk meg a citromlével, majd a többi hozzávalót is hozzáadva addig turmixoljuk, amíg sima és krémes nem lesz.
Ha nincs robotgépünk, akkor egy magasabb falú edénybe tegyünk minden hozzávalót, majd botmixerrel dolgozzuk krémesre.
Kóstolás után ízesíthetjük még sóval, borssal vagy citromlével.
Ha szükséges, a tészta főzővizével kicsit lehet hígítani rajta.
A kifőtt spagettit szűrjük le, tegyük egy nagy tálba, majd alaposan keverjük össze az avokádós szósszal.
Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva azonnal tálaljuk.