2019. október 17., csütörtök

Szilvalekváros-túrós kiflik



Szeretjük az ilyen egyszerű kifliket, legyenek bármivel is megtöltve. Most a tésztájában tehéntúró került, és idei házi szilvalekvárral töltöttem meg.
Nekünk nagyon ízlett ez a szilvalekváros-túrós kifli, igen-igen rájártunk, nem tudtunk betelni vele. Ha valami könnyen és gyorsan elkészíthető süteményre vágynátok, bátran ajánlom elkészíteni.

Hozzávalók a tésztához:

- 12 dkg tehéntúró
- 1 tojás
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 tk vanília paszta
- 1 ek méz
- 25 dkg finom liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 5 dkg szobahőmérsékletű vaj
- szükség esetén 2-3 ek tejföl

Hozzávalók a töltelékhez: - 4 ek házi szilvalekvár

Tetejét megszórni: - porcukor

Elkészítés:

Egy keverőtálba mérjük a tehéntúrót, hozzáadjuk a tojást, a citromhéjat, a vaníliát és a mézet, majd egyneművé keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a szoba-hőmérsékletű vajat, és összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy összeálljon a tészta. Cipóvá formáljuk és 10 percet pihentetjük.

Ezután a tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként, egy lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságú körlappá nyújtjuk. Megkenjük 2 evőkanál lekvárral, majd 16 körcikkre vágjuk. Szélesebb felüktől feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.

Előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.)

Rácsra téve kihűtjük, majd vaníliás porcukorral enyhén megszórva kínáljuk.