Említettem már, hogy gyakran készítek itthon szendvicskrémeket, mártogatósokat, mert szinte bármilyen zöldségből ellehet készíteni, és végtelen féleképpen tudjuk variálni. Ez a babos avokádókrém is igen egyszerű alapanyagokból készült, viszont egy nagyon finom és egészséges, rostokban és fehérjében gazdag, az avokádónak köszönhetően pedig vitaminokkal, ásványi anyagokkal van tele. Szinte percek alatt elkészül, akár a sietős napokra is ajánlom. :)
Tálalhatjuk friss zöldség hasábokkal, pirítóssal vagy tortilla mellé is kiváló.
Tálalhatjuk friss zöldség hasábokkal, pirítóssal vagy tortilla mellé is kiváló.
Hozzávalók:
- 1 érett avokádó
- 1 fehér bab konzerv (24 dkg)
- 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- 3 ek frissen facsart citromlé
- 1 szál zöldhagyma
- 1 cikk fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1/4 tk őrölt kömény
- 1 fehér bab konzerv (24 dkg)
- 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- 3 ek frissen facsart citromlé
- 1 szál zöldhagyma
- 1 cikk fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1/4 tk őrölt kömény
Elkészítés:
Az avokádót félbe vágjuk, magját kivesszük, majd egy evőkanál segítségével a húsát elválasztjuk a héjától. Késes konyhai robotgépbe tesszük, és meglocsoljuk a citromlével. Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, az áttört fokhagymát, a karikára vágott zöldhagymát és a fűszereket, majd krémesre mixeljük.
Robotgép hiányában, minden hozzávalót egy magas falú edénybe teszünk, és botmixerrel krémesre dolgozzuk.
Az állagán javíthatunk a bab levével, citromlével és/vagy olívaolaj hozzáadásával.
Kóstoljuk meg, és ha szükségét érezzük, ízesítjük még citromlével vagy fűszerekkel.
Azonnal is fogyasztható, de érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.