2011. július 25., hétfő
Sült kápiapaprika krém
A tavalyról maradt még két zacskó sült paprika, s mivel mi savanyúságként szoktuk általában elkészíteni s most nem volt semmi olyan kajánk amihez megtudtuk volna csinálni, de kívántuk a sült paprikát, így jött a majonézes paprika ötlete.
Már régebben olvastam róla a netten, de már nem tudom, hogy pontosan hol és azt sem hogy hogy is volt elkészítve, így az én szájam íze szerint készítettem el.
Hozzávalók:
- 6 darab kápia paprika
- 1 kisebb hagyma
- e kk örölt kömény
- só ízlés szerint
- 2 ek házi majonéz
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük majd sütőlapon vagy a sütőben megsütjük. Ha jól megsült, megsózzuk és félretesszük 10-15 percre, így sokkal könnyeben lehet majd lehuzni a héját.
Ha már annyira meghült, hogy megtudjuk fogni, akkor a vizeskagyló fölött a száránál megfogjuk a paprikát és hámozzuk. Közben a vizsugár alá logatjuk, így sokkal könnyebben és jobban megtudjuk tisztitani az égett héjtól.
Mivel nekem fagyasztott paprikáim voltak, megvártam amíg kiolvadtak, majd elvágtam és kiszedtem a magokat és egy szitában tettem, hogy jól folyón le a leve, majd kisebb darabokra vágtam és beletettem a darabológépbe.
A hagymát apró kockára vágjuk és 2-3 ek olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a már előre felaprított sült paprikákhoz, ízesítjük sóval és a köménnyel, és a majonézt is hozzá keverjük.
Legalább 1 órára hűlni tesszük a hűtőbe, majd kenyérre kenve fogyasztjuk.
Nagyon jól hangzik, eddig még nem is hallottam és nem is ettem sült paprika krémet!
VálaszTörlésAz az igazság, hogy én is most készítettem először, de nem bántam meg, mert nagyon ízlett! :)
VálaszTörlésNagyon különleges szendvics krém, ki fogom próbálni!!!
VálaszTörlésNagyon szeretem a sültpaptikát, így egészen biztos amit készítettél is nagyon finom !
VálaszTörlésNagyon szeretem én is!
VálaszTörlésimádom a sült paprikát
VálaszTörlésDe jó, hogy ezt leírtad, nekem is van megmaradva a fagyon sült paprikám, én is készítek ilyet belőle.:)
VálaszTörlés