2011. július 6., szerda
Töltött padlizsán
A receptet először Edó blogán láttam, és már az előtt hogy elolvastam volna a hozzávalókat, elnyerte tetszésemet. Nagyon finomnak tűnt ezért ki is próbáltam, azzal a különbséggel, hogy nekem nem volt juh túróm, így sajtot illetve burduf túrót használtam.
Nagyon finomra sikerült, úgy hogy Edó ezer köszönet érte!!! :)
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán (a kettő 65 dkg volt)
- fél csésze fehér rizs
- 2 zöld paprika
- 2 paradicsom
- 2 zöldhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- só, bors
- oliva olaj
- víz
Elkészítés:
Reggel, még mielőtt elmentem volna dolgozni, alaposan megmostam a rizset és beáztattam vizbe, így mire haza értem délutánra jól megszivta magát, s így sokkal hamarább megfőtt.
Szóval a rizset odatesszük kétszer annyi vizben, és majdnem puhára főzzük.
Közben, amíg fő a rizs, előkészítjük a zöldségeket.
A padlizsánokat megmossuk, majd ketté vágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a belsejét, sózzuk és borsózzuk.
A zöldhagyma fejét apróra vágjuk, a szárát pedig karikára, majd kis olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a kockára vágott paprikákat, a padlizsán húsát, a kockára vágott paradicsomokat, az átpasszírozott foghagymát, majd sózzuk, borsozzuk és kevés vizzel felöntve, lassú tüzön pároljuk.
Eddigre már megfőtt a rizs, apróra vágjuk a petrezselyemzöldet és hozzáadjuk a rizshez.
Amikor a zöldségek is jól megpárolodtak, levesszük a tüzről, majd összekavarjuk a főtt rizzsel.Ha szükséges lehet még egy kis sót hozzáadni.
A már előkészített üres padlizsán üregeket megtöltjük a rizses-zöldséges töltelékkel és kiolajozott tűzálló tálba tesszük.
Kevés vizet töltünk alá, alufóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben kb.30 percig pároljuk. Az utolsó 5 perben levesszük az alufóliát, és a tetejét megszórjuk túróval (én kettőre sajtot, a másik kettőre pedig burduf túrót tettem).
Nagyon finom és laktatós lett. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Edó, köszi szépen mégegyszer !!! :)
Látom elkészítetted te is:)Örülök hogy ízlett,valóban nagyon finom étel!
VálaszTörlésImádnivaló
VálaszTörlésEdó, most készítettem először, de az biztos, hogy nem utoljára :)
VálaszTörlésNagyon ízlett még a férjemnek is, aki nem nagyon zöldséges, inkább húst hússal enne :P
Az biza, Bianka :)
Nagyon jól hangzik és jól néz ki....a receptet kifogom próbálni:) már le is jegyeztem!
VálaszTörlés@Anikó, biztosan fog ízleni...nagyon finom! :)
VálaszTörlésVittem ezt a receptet is!!A rizs előre áztatása szuper ötlet!Köszi!
VálaszTörlés