Hozzávalók 2 személyre:
- 200 g fusilli tészta (természetesen bármilyen tészta jó)
- 1 olajos tonhal konzerv (lehet kettőt is tenni)
- 6 ek kukorica
- 15 darab fekete oliva bogyó
- 2 paradicsom
- 1 sárga kalifornia paprika
- 2-3 ek olivaolaj
- fél citrom leve
- pár szál petrezselyemzöld
- só, öröl bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben, kevés olajjal, al dente megfőzzük.
Amíg fő a tészta, előkészítjük a többi hozzávalót: a paprikát és a paradicsomot megmossuk majd kisebb kockára vágjuk, az olivabogyókat felkarikázzuk. A tonhalat lecsepegtetjük, és apró darabokra tördeljük.
Ha megvan a tészta, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük.
A tésztát nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Sózzuk, borsozzuk és citromlével ízesítjük, majd megszórjuk egy kis apróra vágott petrezselyemzölddel.
Hidegen tálaljuk.
Ilyen egyszerű :) ........Jó étvágyat hozzá!
Hát nagyon isteni és tartalmas saláta, vagy egytál étel.
VálaszTörlésNagyon guszta:) Biztos isteni és nagyon gyorsan kész van. Sajnos ezt csak én eszem meg, de készítettem én is a napokban egy tonhal salátát, majd felteszem.
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, mi is szeretjük a tésztasalátákat.
VálaszTörlés