Hozzávalók 30 darabhoz:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csapott ek étkezési keményítő
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt.
Amikor a kristálycukrot őröltem le, hozzáadtam a vaníliás cukrot is, majd átszitáltam.
A fehérjéket kezdjük el felverni robotgéppel. Amikor már jó közepesen felverődött, kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot. Az utolsó kanál porcukorhoz adjuk hozzá a keményítőt és így adjuk a habhoz.
A masszát habzsákba töltjük, és kisebb halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire.
Sütőbe tesszük, és addig szárítjuk amíg lejön a papírról. Én 25 percet hagytam, majd nyitott ajtónál még szárítottam 10 percet.
Hát nagyon guszták lettek, párat én is bevállaltam volna.
VálaszTörlésNagyon guszták lettek! Ritkán szoktam habcsókot csinálni pedig milyen finom tud lenni!:-))
VálaszTörlés@Mrita, nagyon szívesen küldenék, de sajnos hamar elfogytak.
VálaszTörlés@Éva, én utoljára úgy másfél éve készítettem habcsókot, már el is felejtetem milyen finom :P. Ezután biztos gyakrabban lesz elkészítve :)
Magyon szépek lettek! :)))
VálaszTörlésIstenien néznek ki:) Évekkel ezelőtt készítettem párszor, többször kellen, mert ez is nagyon jó tojásfehérje faló.
VálaszTörlésNgyon jól néznek ki, én még sohasem készítettem eddig habcsókot!
VálaszTörlés