2011. október 25., kedd
Bab főzelék kolbásszal
Nekem nem nagy kedvencem, de a férjem minden nap megtudná enni, annyira szereti. Egy kicsit kedveskedni akartam neki azért készítettem. Lett is elég belőle, még másnapra is maradt jócskán, persze a férjem nem bánta. :P
Hozzávalók:
- 50 dkg száraz bab
- 45 dkg füstölt kolbász
- 3-4 babérlevél
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só, bors, piros paprika
- 1 ek liszt
- olaj
Elkészítés:
A babot megtisztitjuk és a főzés előtt egy nappal beáztatjuk (én este áztattam be és másnap reggel készítettem el). Hogy hamarább meglegyen én a kuktába szoktam főzni. Szóval beletettem a babot a kuktába, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy jól lepje el. Sípolástól számított 35 perc után lezártam.
Időközben a kolbászt felvágtam karikára (ne legyen túl vékony) és egy kis olajon megpirítottam, majd kiszedtem.
Ha megfőtt a babunk, átszűrjük egy lábasba, felfogva a levét is. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket és felöntjük annyi lével, hogy épp csak ellepje, hozzáadjuk a már megsült kolbász karikákat.
Feltesszük forrni majd a fokhagymát megpucoltam, felapróztam és a kolbásztól visszamaradt olajban egy kicsit megpirítottam, megszórtam pirospaprikával és a liszttel, rántást készítettem. Leveszem a tüzről, felöntöm egy kis lével, jól összekavartam majd ráöntöm a babra, még egy kicsit főzöm és kész is van.
Imádom és hagymával szoktuk mi is enni! Nagyon guszta!
VálaszTörlésNekem se nagy kedvencem, de a fiaim szeretik. Már jó ideje nemkészítettem, de nagyon jó, hogy eszembe juttattad, úgyis fasírtot tervezek egyik napra, pont jó hozzá:)
VálaszTörlésMi is lilahagymával szoktuk enni. Bár most már nem vagyok úgy oda érte, de a fiúk igen:)))))
VálaszTörlés