2012. február 18., szombat
Epres táska
Mivel boltban vásárolt fagyasztott leveles tésztából készült, nagyon gyorsan elkészíthető.
Vacsorára, reggelire, uzsonnára vagy tízóraira egyaránt fogyasztható. :)
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (nálam 45 dkg)
- 1 csomag eper ízű főzhető pudingpor
- 4,5 dl tej
- 3 ek cukor
- 5 ek házi eper lekvár
+ 1 tojás lekenéshez
Elkészítés:
A pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hozzákeverjük a lekvárt.
Itt meg kell jegyeznem, hogy nem lesz szükség az egész pudingra, csupán a felére. Miután megfőztem felét külön tettem, és csak a másik feléhez kavartam hozzá a lekvárt.
A leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból, majd szobahőmérsékleten felengedjük.
Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd 10 egyforma téglalap nagyságú darabra vágjuk.
A tészta-téglalapok egyik oldalát középen, 3 helyen függőlegesen késsel bevagdossuk.
A tészta sima felére 1 jó evőkanálnyi pudingot halmozunk, ráhajtjuk a vágott felet és a széleket jól összenyomkodjuk egy villával, hogy a krém ne folyjon ki majd sütés közben.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a táskákat, tetejüket lekenjük a felvert tojással majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 20 perc)
Meglátva azon gondolkodtam, hogy vajon csak lekvárral töltötted-e. Nagyon ötletes. Szépek. :)
VálaszTörlés@Petra, köszönöm!
VálaszTörlésLegszívesebben gyümölcsöt tettem volna lekvár helyett, csak most nem volt itthon.....majd legközelebb! :)
Nagyon guszta lett!:)
VálaszTörlés