2012. augusztus 13., hétfő

Fahéjas piros ringló szilva sorbet


Kaptunk egy jó adag ringló szilvát, s napok óta már ott ült a hűtőbe és hozzá sem nyúltunk. Gondolkodtam mit tudnék készíteni belőle, hogy ne kelljen eldobjuk. Süti szoba sem jöhetett mert nagyon meleg volt, a lekvárral is igen be kellett volna melegíteni a konyhába, így hát maradt a sorbet. :)
Eddig még nem ettem szilvából készített fagyit, de meg kell mondjam, hogy nagyon-nagyon finom volt.
Jó friss savanykás ízű, na meg a fahéjjal együtt valami csodás! :)

Hozzávalók:

- 60 dkg kimagozott szilva
- 10 dkg cukor
- 10 dl víz
- 2 tk fahéj

Elkészítés:

A kimagozott szilvát betesszük egy műanyag dobozba kb. 2 órára a fagyasztóba.

Addig elkészítjük a cukros szirupot, amihez a cukrot és vizet feltesszük melegedni, majd addig kavargatjuk amíg besűrűsödik.
Levéve a tűzről hozzákeverjük a fahajat, és hagyjuk kihűlni.

Ha már a szilvánk is megfagyott és a szirupunk is kihűlt, akkor összeturmixoljuk a kettőt, betesszük egy műanyag edénybe és mehet a fagyasztóba.
Közbe óránként jól keverjük át egy villával vagy botmixerrel. Én ötször ismételtem meg fogyasztás előtt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése